آینده ی احتمالی کلان شهرها و تاثیرات آن بر محیط

ساخت وبلاگ
کلان‌شهر،به مناطق شهری گفته میشود که جمعیت آنها از ۱۰ میلیون بیشتر است. طبق آمار سازمان ملل، از سال ۲۰۱۴ به بعد، ۱۲ درصد شهرنشینان در کلان‌شهرها زندگی می‌کنند.درادامه چهار نکته درباره‌‌ی آینده‌ی احتمالی مناطق شهری را می‌توانید مطالعه کنید.

شاید روزی برسد که شهرهای بزرگ از کشورها مهم‌تر باشند.

آیا ممکن است روزی برسد که کشورها دیگر اهمیت قبلی را نداشته باشند؟شاید. «پاراگ کانا» کتابی نوشته که در آن نشان می‌دهد نقاط مختلف سیاره‌ی ما چگونه به هم متصل شده است. او نوشته که به زودی اهمیت کلان‌شهرها از مرزهای ملی که کشورها را از هم جدا می‌کند، بیشتر خواهد شد. زمانی که گسترش زیرساخت مناسب، مناطق شهری را منسجم‌تر و یک‌پارچه‌تر می‌کند، کلان‌شهرها ثروت و جمعیت بیشتری جذب می‌کنند و شاید روزی نقشه‌ی جهان را تغییر دهند.

شهرهای بزرگ می‌توانند روزی برای محیط زیست مفید باشند.

البته،چشم‌‌انداززیست‌محیطی شهرهای بزرگ چندان هم بد نیست. یکی از شورا‌های مشورتی آلمان که در زمینه‌ی تغییر اقلیم فعالیت می‌کند، گزارشی منتشر کرده که نشان می‌دهد شهرهایی که سیل عظیم مردم را برای سکونت جذب می‌کنند، می‌توانند به منشایی برای تغییرات محیط زیست تبدیل شوند. در این گزارش نوشته شده که توزیع منابع شهری به مناطق اطراف می‌تواند اثرات مخرب محیط زیستی را کاهش دهد. علاوه بر این، کلان‌شهرها با به کارگیری انرژی تجدیدپذیر و وفق یافتن با تغییر اقلیم می‌توانند نقش اصلی را در بهبود اوضاع محیط زیست داشته باشند.

تاسال ۲۰۳۰ تعداد کلان‌شهرها در جهان به ۴۱ عدد می‌رسد.

در سال ۲۰۱۴، سازمان ملل گزارشی درباره‌ی چشم‌انداز شهرنشینی جهان در سال‌های آتی منتشر کرد. این گزارش رشد سرسام‌آور کلان‌شهرها را نشان می‌دهد.در سال ۱۹۹۰ تنها ۱۰ کلان‌شهر در جهان وجود داشت، اما این رقم تا سال ۲۰۱۴ به ۲۸ کلان‌شهر افزایش پیدا کرد. اما علیرغم اینکه جمعیت‌های شهری همین‌طور افزایش می‌یابند، سازمان ملل پیش‌بینی می‌کند که تا سال ۲۰۳۰ تعداد مناطق شهری بزرگ به ۴۱ عدد می‌رسد و این مقدارثابت می‌ماند.رشدسریع این کلان‌ شهرهای جدید را می‌توانیم عمدتا در کشورهای در حال توسعه ببینیم. طبق گزارش سازمان ملل، تا سال ۲۰۵۰ تعداد ۲٫۵ میلیارد نفر به جمعیت شهرنشینان جهان اضافه می‌شود.

کلان‌شهرها می‌توانند برای محیط زیست ویرانی به بار بیاورند.

با وجود این همه جمعیتی که در مناطق شهری زندگی می‌کند، طبیعی است که کلان‌شهرها بر محیط زیست تاثیر بگذارند. اما مقیاس و بزرگی این تاثیر نگران‌کننده است. در سال ۲۰۱۵ مقاله‌ای درباره‌ی تاثیر کلان‌شهرها روی محیط زیست منتشرشد.محققان انگلیسی و آلمانی تحقیقات انجام شده درباره‌ی تاثیرات کلان‌شهرها را گردآوری کرده و نتایج آنها را جمع‌بندی کردند. آنها در بازبینی این تحقیقات به این نکته پی بردند که کلان‌شهرها بر اتمسفر بیشترین تاثیر را می‌گذارند. بزرگ‌ترین شهرهای جهان مقادیر زیادی گاز گلخانه‌ای و دیگر آلاینده‌ها را تولید می‌کنند و انتظار می‌رود با گذر زمان آلاینده‌های بیشتری هم تولید کنند. در سال ۲۰۰۵، کلان‌شهرها مسوول ۱۲ درصد همه‌ی کربن دی‌اکسید تولید شده در زمین بودند. هر چه بیشتر در این قرن پیش می‌رویم، این عدد بزرگ‌تر می‌شود.

+ نوشته شده توسط مهندس حسن صبا در دوشنبه ۱۳۹۶/۱۱/۱۶ و ساعت 15:27 |

مدیریت یکپارچه شهری و چالش های مدیریت شهری...
ما را در سایت مدیریت یکپارچه شهری و چالش های مدیریت شهری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : hassansaba12131415 بازدید : 143 تاريخ : جمعه 20 بهمن 1396 ساعت: 9:41